Besi Hayvancılığı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar?

Süt ve besi hayvancılığı son dönemlerin en talep gören bölümleri arasında yer almaktadır. Süt ve Besi Hayvancılığı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Süt ve besi hayvancılığı bölümü, kaliteli süt ve süt ürünleri üretmek ve de hayvanların beslenmesi, ağılların düzenlenmesi gibi konularda temel eğitimler veren toplam olarak 2 yıllık bir önlisans programı olmaktadır.

 Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümü Nedir?

 Günümüzde süt ve besi hayvancılığı bölümü önlisans programı olup süt ve süt ürünleri üretimi ve besi hayvancılığı yetiştirmek ile ilgili bir bölümdür. Bu bölümü tercih etmeyi isteyen öğrencilerde sorumluluk sahibi ve hayvanlara karşı da sevgi dolu olması aranmakta olan başlıca özellikler arasında yer almaktadır.

 Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümünün Amacı Nedir?

 Bu bölümün temel amacı iyi verim ve de kaliteli ürünler elde edebilmek, elde edilen ürünlerin kalite kontrol standartlarına en uygun olmasını sağlayabilmek ve satış amacı ile hazırlanmasını sağlayacak bireyleri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

 Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümünden Mezunlar Ne İş Yapmaktadır?

Süt ve besi hayvancılığı bölümünden mezun olan bireyler iş hayatları içinde veteriner hekimlere yardımcılık ve hayvanların bakımları yapabilirler. Ayrıca hayvan beslenmesini sağlamak ile hayvan hastalıklarına karşı gerekli önlemleri almak gibi işlerde de görev yaparlar. Bölümden mezun olan kişilere Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümü Teknikeri unvanı verilmektedir.

 Bu bölümün teknikerlerinin yapacağı işler arasında da süt hayvanlarının ırkını geliştirici araştırma ya da geliştirme faaliyetlerinde bulunma, hayvanların hemen hemen her türlü bakım ve hayvan beslenmesinden sorumlu olma, çiftliklerin ya da ağılların düzenlenmesini sağlama, hayvan hastalıkları ile genel olarak mücadele etme, hayvanlardan elde edilmekte olan süt ve süt ürünlerinin satışını sağlama gibi işler yaparlar.

 Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Türkiye’de süt ve besi hayvancılığı bölümünün öğrencileri toplamda 4 dönemlik (2 yıllık) eğitim hayatları boyunca hayvanların beslemesi, hayvanların sağlığı ve pek çok dersle karşı karşıya gelirler.